جانکری با نقضتوافقنامه،حق غنیسازی ایران را انکار کرد
آمریکا قابل اعتماد نبود
توافق ژنو یک ساعت دوام آورد
در حالی که دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان تاکید میکند که حداقل در 2 بند از توافقنامه ژنو بر حق غنیسازی ایران تصریح شده است، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ادعا میکند که 5+1 حق غنیسازی ایران را تایید نکرده و در توافقنامه ژنو به این حق هیچ اشارهای نشده است. این اظهارنظرهای متضاد که از سوی دو مقام رسمی طرف مذاکره مطرح شده است، یکی از اصلیترین محور مورد اختلاف ایران و کشورهای 5+1 را در هالهای از ابهام فرو برده است. استناد ظریف به ماده 4 معاهده NPT است و معتقد است، تفسیر آمریکا از متن این ماده یک تفسیر منحصربفرد است که با تفسیر جامعه بینالملل از این ماده متفاوت است. از سوی دیگر جان کری میگوید؛ نه فقط در ماده 4 معاهده NPT بلکه در هیچیک از چهار گوشه معاهده مزبور، هیچ اشارهای نشده است که حاکی از حق غنیسازی برای کشورهای عضو این پیمان باشد! در همان حال آلن ایر، سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه آمریکا در تماس با شبکه رادیو تلویزیونی فارسی زبان آمریکا VOA اظهارات جان کری را تایید کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا مفاد توافقنامه ژنو میتواند روی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هستهای ایران تاثیر بگذارد؟ گفت؛ قطعنامههای شورای امنیت به قوت خود باقی است و ایران ملزم به رعایت مفاد قطعنامههای شورای امنیت و اجرای آن است. این تفاوت نظر در تفسیر یکی از اصلیترین محورهای تفاهمنامه از یکسو میتواند اعتبار توافقنامه یاد شده را کاهش بدهد و از سوی دیگر چنانچه حریف در جریان مذاکرات بر حق غنیسازی ایران تاکید کرده و بعد از امضای توافقنامه این تایید شفاهی را نفی کرده باشد، بار دیگر این واقعیت تایید شده است که آمریکا قابل اعتماد نیست و نباید از لبخندهای فریبکارانه دیپلماتها و مقامات آمریکایی فریب خورد.
تنها چند ساعت پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای ایران و 5+1 در ژنو، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت: توافق حاصل شده یک گام اول است که برنامه هستهای ایران را به عقب میبرد، فاصله مدت زمانی که ایران احتیاج دارد که به بمب برسد، به عقب میبرد، متحدان ما همچون اسرائیل را امنتر میکند این فرایند مشکل و دشواری بوده است و این فرایند سختی برای ما و متحدان ما بوده است و برای دولت ایران هم سخت بوده است.
وی در بخش بعدی سخنانش مدعی شد، این توافق گام اول نمیگوید که ایران حق غنیسازی دارد و در این سند به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نشده است. در چهار گوشه انپیتی چنین چیزی مطرح نشده است و این سند هم نمیگوید که ایران حق غنیسازی دارد، این موضوع مورد توافق طرفین است و تحت توافق دو طرف است که معلوم شود این غنیسازی ادامه داشته باشد یا خیر.
وی به برخی مخالفتهایی که ممکن است با این توافق وجود دارد اشاره کرد و گفت: آنهایی هستند که معتقدند این توافق کامل نیست. آنها نیز مسئول هستند که بگویند که چه جایگزینی بهتر است. شاید بگویند افزایش فشارها را آنقدر باید زیاد میکردیم که در نهایت ایران به سوی فروپاشی سوق پیدا کند اما تحت هیچ شرایطی و طبق نظر کارشناسان این امر این طور نیست اگر ما تحریمها را بیشتر کنیم ایران پیشرفت هستهای بیشتری پیدا میکند و اسرائیل بیشتر تهدید میشود و ایران میتوانست سانتریفیوژهای بیشتری بسازد و اوباما معتقد است که این راهحل موفق نیست.
کری سپس مثالی آورد و گفت: در سال 2003، ایران 164 سانتریفیوژ داشت و در آن زمان ایران پیشنهادی داد که با آن موفق نشد و هماکنون تعداد سانتریفیوژهای ایران پیشرفت زیادی داشته است. اگر تحریمها را افزایش میدادیم و به سیاست خود و انجمن جامعه بینالمللی هیچ کمکی نمیشد و اتحاد بینالمللی ضعیف میشد و اگر به تحریمها در حالی که ایران تمایل به مذاکره دارد، ادامه بدهیم، اتحاد بینالمللی از بین میرود.
اوباما و تکرار ادعاهای واهی
رئیسجمهور آمریکا هم در واکنش به توافق ژنو، گفت: برای اولین بار در 10 سال گذشته توانستیم گسترش برنامه هستهای ایران را متوقف و بخشهایی از آن را به عقب ببریم. امروز که دیپلماسی راه جدیدی را به دنیایی باز کرده که امنتر است، آیندهای که در آن میتوانیم تایید کنیم که برنامه صلحآمیز هستهای ایران صلحآمیز است و قادر نخواهد بود سلاح هستهای تولید کند.
اوباما پس از اشاره به بندهای توافقنامه ژنو، در خصوص امتیازاتی که این توافقنامه به ایران میدهد گفت: در طرف ما، ایالات متحده و دوستان و همپیمانان ما توافق کردیم تا از شدت تحریمهای ایران بکاهیم اما در عین حال تحریمهای عمده همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند. ما از وضع تحریمهای جدید دوری کرده و به دولت ایران امکان دستیابی به بخشی از درآمدهایی که به واسطه تحریمها از دسترسشان خارج شده بود را میدهیم اما ساختارهای وسیع تحریمها پابرجا خواهد ماند و ما با جدیت به اعمال آنها ادامه خواهیم داد و اگر ایران به صورت کامل به تعهداتش طی این دوره 6 ماهه متعهد نماند این کاهش تحریمها مجددا برداشته شده و فشارها مجددا ابقا خواهند شد.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه سخنانش تصریح کرد که ایران، همانند سایر کشورها حق برخورداری از انرژی صلحآمیز هستهای را دارد. اوباما گفت دولت همچنان با کنگره همکاری میکند تا در صورت عدم توافق با ایران تحریمهای بیشتری وضع کند.
واکنش نمایندگان آمریکا
ایریک کانتور، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: من همچنان نگران این هستم که این توافق به اندازه کافی توانایی غنیسازی ایران را متوقف نمیکند در حالیکه این توافق اجرایی میشود آمریکا باید هوشیار باشد و بلافاصله و با قوت به هرگونه تخلفی از جانب ایران واکنش نشان دهد. علاوه بر آن ما باید اتحادمان در منطقه را بازسازی کنیم و با جدیت در کنار شرکای نزدیکمان در برابر خصومتهای ایران بایستیم.
اد رویس، سناتور جمهوریخواه ایالت کالیفرنیا و رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از کری خواست که به حضور این کمیته برسد و درباره مفاد توافق صورت گرفته توضیح دهد.
رویس در بیانیهای با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران، مدعی شد: من نگرانیهایی جدی درباره این مسئله دارم که توافقنامه استانداردهای لازم برای محافظت از آمریکا و متحدانمان را رعایت نمیکند. به جای عقب راندن برنامه هستهای ایران، تهران میتواند عناصر کلیدی توانایی هستهای تسلیحاتیاش را حفظ کند. این ماییم که کار برچیدن را انجام میدهیم و ایران را از شر فشار تحریمهایی که در طول چند سال افزایش یافتهاند خلاص میکنیم. آدام شیف، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا و یکی از اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور در عین ابراز نگرانی درباره این توافق، آن را «گامی مثبت رو به جلو» دانست.
همچنین سناتور لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی در توییتر خود مدعی شد: اگر توافق شامل برچیدن سانتریفیوژهای ایران نباشد در واقع چیزی را به دست نیاوردهایم.
سناتور مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه فلوریدا و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2016 مدعی شد: اگر دولت ایران اجازه یابد بخش بزرگی از زیرساخت هستهای خود را حفظ کند این توافق، هستهای شدن ایران را محتملتر خواهد کرد. این توافق به سایر کشورهای شروری که مایلند هستهای شوند نشان خواهد داد که میتوان یک دهه دروغ گفت و در نهایت آمریکا خسته میشود و درخواستهای کلیدیاش را کنار میگذارد.
وی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران مدعی شد: ایران احتمالا از این توافق و توافقهای بعدی که نیازمند مصالحه واقعی نیستند برای به دست آوردن توانایی هستهای تسلیحاتی استفاده خواهد کرد.
اذعان روسیه و فرانسه
به حق غنیسازی ایران
سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه در واکنش به توافق ژنو، گفت: توافق به دست آمده به این معنی است که ما موافق به رسمیت شناختن حق ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای از جمله حق برای غنیسازی اورانیوم هستیم، با درک این واقعیت که مسایل باقی مانده در برنامه هستهای ایران حل خواهد شد و این برنامهها تحت کنترل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در میآید.
وی اضافه کرد: این هدف نهایی است و در سند توافق نهایی در ژنو ثبت شده است.
همچنین لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به خبرنگاران گفت: توافقنامه میان ایران و 1+5 بر حق ایران برای غنیسازی صلحآمیز تاکید میکند و هرگونه دسترسی ایران به تسلیحات هستهای را مسدود میسازد.
وی افزود: این مکانیزم شامل نظارت شدید بر توافقنامه جاری است و نتایج آن بستگی به تلاشها و آمادگیها دارد.
«ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس بعد از امضای رسمی توافقنامه میان ایران و گروه 1+5، این توافق را برای تمام دنیا خوب توصیف کرد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشته است: توافقی که با ایران امضا شد برای تمام دنیا از جمله کشورهای خاورمیانه و خود مردم ایران خوب است.
هیگ در بخشی دیگر از این پیام «توافقنامه گام اول» با ایران را «مهم و دلگرمکننده» توصیف کرده و گفته است بنا بر این توافق برنامه هستهای ایران برای مدت 6 ماه گسترش نمییابد و در برخی موارد عقب نیز میرود.
وی همچنین تاکید کرده است که این توافق نشان داد «میتوان با ایران تعامل کرد و از طریق دیپلماسی موضوعات دشوار را حل کرد.»
وزارت خارجه چین توافق ژنو را در جهت صلح خاورمیانه توصیف کرد و وزیر خارجه آلمان هم آن را نقطه عطف دانست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ساراسادات باختر، شاعر جوان و انقلابی کشورمان شعری جدید در قالب غزل مثنوی سروده و با نام «یادمان رفته مگر» در وبلاگ شخصی خود قرار داده است.
متن این شعر به شرح ذیل است:
راه عشق است و خطر، مردِ سفر می خواهد
بُرد با ماست ولی سود و ضرر می خواهد
عرصه ای نیست ولی جنگِ دفاعی دگر است
همسفر! اسلحه بردار که وقت خطر است
وقتِ «هَل یَنصُرُنی» آمده روزِ یاریست
اشکِ غم از قدحِ خونِ شهیدان جاریست
یادمان رفته مگر نوپسران ، مرد شدند ؟!
نو نهالانِ گلستانِ وطن زرد شدند؟!
یادمان رفته مگر یادِ امام و شهدا؟!
که نوشتیم: «دگر جنگ تمام...» و شهدا،
همه بر جمله ی ما سخت تاسّف خوردند
مادرانی که ز دوریِ پسرها مردند
جنگ، آغاز شده ما همه تنها هستیم
و در اندیشه ی آسایشِ فردا هستیم
خطِ اول شده سرخیِ لبِ دلبرها
وای بر غیرت ِما!، وای بر این مادرها!
آتش فتنه ی دشمن، شده سیگارِ خطر
زندگیمان شده یک آینه ی خاک به سر
لحظه ای نیست که با یاد شهیدان باشیم
یادمان رفته که آماده ی میدان باشیم
باز هم قافله ی کشفِ حجاب آمده است
دشمن باخته با طرح ِنقاب آمده است
خواب دیدم که شهیدان ، همه برخاسته اند
عرش، ویران شده و روز حساب آمده است
خون دل می خورد از غربت خود مردی که،
از غمِ مردمِ دنیا به عذاب آمده است
نگذاریم که ویرانه کند دنیا را
دشمنی را که خودش ، خانه خراب آمده است
چنگ بر دامنه ی مُعجزِ قرآن بزنیم
دشمن این مرحله با مکرِ کتاب آمده است
نکند یکسره مدیونِ سوالش باشیم
زینبی را که به دنبال ِجواب آمده است
یادمان رفته مگر «همّت و چمران ها» را؟!
بمب های سحر و غربت انسان ها را
«باکری ها » لب دجله به تماشا هستند
یادمان رفته مگر منتظر ما هستند؟!
یادمان رفته مگر مادرشان «زهرا» را؟!
چادرِ سوخته و بی کسی مولا را؟!
یادمان رفت و نخواندیم و شبی گم کردیم
مصحفِ پاره ی هفتاد و دو عاشورا را
تشنگی را نچشیدیم که بردیم از یاد
عطشِ بی رمقِ حنجره ی دریا را
ما که همسفره ی مولا شده بودیم ولی
پای این سفره نخوردیم غمِ فردا را
روزی از آخرتِ خویش خبر می گیریم
که چه کردیم همه عاقبتِ دنیا را
ولی ای کاش شهیدان نظری بنمایند
بکشانند به خود قبله ی این دلها را...
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری 125، به دنبال مراجعه حضوری بانوی جوان با همسرش در ساعت 20:15 دقیقه شب گذشته به ایستگاه 24 آتش نشانی واقع در خیابان پیروزی خیابان نبرد جنوبی، آتش نشانان ا ین ایستگاه بلافاصله به کمک این زن رفته و اقدامات لازم را انجام دادند.
حمید محسنی فرمانده آتش نشانان دراین خصوص ابراز داشت: بانویی 19ساله دیشب درحالی که درد انگشت دست اش وی را کلافه کرده بود به همراه همسرش وارد ایستگاه شد و درخواست کمک فوری کرد.
وی افزود: نیروهای آتش نشانی بلا فاصله با استفاده ازفرز مینیاتوری و دیگر تجهیزات مورد نیازبا رعایت اصول ایمنی اقدام به بریدن دو انگشتر که یکی از جنس سنگ و دیگری از جنس تیتانیوم بود کرده و انگشت دست این زن را آزاد کردند.
این فرمانده آتشنشانی با اعلام این که این زن پس از رها سازی و ضدعفونی کردن دست چپش توسط آتش نشانان، به مرکز درمانی انتقال داده شد. از شهروندان خواست که در صورت وقوع این نوع حادثه در هر ساعت از شبانه روز، قبل ازانجام هر کاری سریعاً به نزدیک ترین ایستگاه آتشنشانی مراجعه کرده و درخواست کمک کنند.م8
منبع و عکس بیشتر http://125.ir/default.aspx?tabid=108&ArticleId=102709
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری 125، ستاد فرماندهی آتشنشانی با اطلاع از رخداد این حادثه در ساعت 12 امروز آتشنشانان ایستگاههای 1، 4، 3، 91 و گروه امداد و نجات یک به همراه خودروی حامل دستگاه های تنفسی را به محل حادثه در پامنار، بالاتر از کوچه مروی اعزام کرد.
بر اساس این گزارش، محل حادثه یک ساختمان 3 طبقه بود که آتش سوزی از زیرزمین آن شروع شد و لحظاتی بعد به تمامی سه طبقه ساختمان سرایت کرد، به طوری که دود و آتش زیادی از کل ساختمان بیرون می زد.
در زیرزمین این ساختمان مقداری ضایعات چوب وجود داشت که با آتش گرفتن آن، آتش سوزی به سرعت به طبقات فوقانی که دو کارگاه تولید طلق، چاپ سیلک و انبار کمربند بود گسترش پیدا کرد.
این گزارش حاکیست، آتشنشانان جریان گاز و برق ساختمان را قطع کرده و با استفاده از دستگاه تنفسی و چندین رشته لوله آبدهی شعلههای آتش را مهار و کاملاً خاموش کردند.
در پی بروز این آتش سوزی تعدادی از کارگران در طبقات فوقانی این ساختمان سه طبقه گرفتار شدند و می خواستند برای فرار از دود و آتش از پنجره ها خود را به پائین ساختمان پرت کنند که آتش نشانان موفق شدند 5 نفر از این افراد را نجات داده و به خارج از ساختمان انتقال دهند.
درجریان این حادثه دو نفردیگراز افراد داخل ساختمان دچار آسیب دیدگی شدند که با کمک نیروهای آتش نشانی از محل آتش سوزی خارج و تحویل عوامل اورژانس شدند.
یکی از آتش نشانان در حین عملیات خاموش کردن آتش از ناحیه دست دچار جراحت شد که توسط عوامل اورژانس به مرکز درمانی انتقال یافت.
هم اکنون این آتش سوزی توسط آتش نشانان کاملا کنترل شده و نیروها با استفاده از دستگاه هواکش قوی سرگرم تخلیه دود از ساختمان هستند.کارشناسان آتش نشانی با حضور در محل حادثه سرگرم بررسی علت بروز این آتش سوزی می باشند.م5
منبع و عکس های بیشتر http://125.ir/default.aspx?tabid=108&ArticleId=102725
مم
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری125، والدین این پسر نوجوان شب گذشته با اطلاع این حادثه به سامانه 125 آتش نشانی، درخواست کمک فوری کردند که بلافاصله با هماهنگی ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران، آتش نشانان ایستگاه 65 در ساعت 20:40 دقیقه به محل حادثه واقع در بزرگراه آیت الله سعیدی، خیابان مرادبیگی اعزام شدند.
مهدی فتحی رییس ایستگاه 65 که به اتفاق نیروهای آتش نشانی در محل حاضر شده بود دراین مورد گفت: پسری 14 ساله در پی افتادن گوشی موبایلش در داخل گلویی سرویس بهداشتی آپارتمان مسکونی اش، قصد داشت این وسیله را از کاسه توالت خارج کند که ناگهان دست چپش تا آرنج در گلوئی آن گیر کرد و دیگر خارج نشد.
وی افزود:آتش نشانان بلافاصله با احتیاط و رعایت نکات ایمنی تلاش خود را برای بیرون کشیدن دست این نوجوان آغاز کردند اما بعلت متورم شدن دست وی، اقدامات اولیه برای خروج آن میسر نشد و آتش نشانان بناچار با شکستن سنگ کاسه توالت توانستند دست این نوجوان را بدون هیچ آسیبی آزاد کنند.م4
نکات پرس/ محمد نوروزی: حاصل تحقیقات شبانه روزی دیرینه شناسان و مورخین نشان می دهد که از میلیون ها سال قبل از هبوط آدم تا لحظه ی انتشار این یادداشت ، عامل علی الاطلاقِ مشکِلات کائنات و شُرور عالم ، اعم از انقراض دایناصور ها، عصر یخبندان ، شکاف لایه اوزون ، افزایش دمای زمین، آب شدن یخ های قطبی ، درگیری های صلیبی ، جنگ های جهانی اول و دوم ، ترور جان اف کندی ، قتل بروسلی و همین اخیرا طوفان هایان در فیلیپین ، تنها در یک کلمه خلاصه می شود : «محمود احمدی نژاد!»
اما بعد از حضور منور جناب نور الانوار، عَلّامه دَهر، خِضر زمان، لقمان دوران ، فرزند خلف انقلاب ، گل سرسبد سلسه جلیله ی روحانیت ، حضرت آیت الله العظمی دکتر حاج سید حسن روحانی(روحی فداه) ؛ در یک دوره صد روزه ، جهان چونان گل و بلبل گردید!
علی ای حال ، نگاهی گذرا به اقدامات زاید الوصفِ دولت شیخ در این صد روز ، خالی از لطف نیست!
تعلیق فعالیت های دولت قبل من باب تنش زدایی و تعامل با جهان ، تلاش شبانه روزی در فیس بوک برای لایک کردن مشکلات مردم ، حمایت از تولید ملی با افتتاح خط تولید خاطره سازی از امام خمینی(ره) ، توقف طرح مسکن مهر برای حمایت از بنگاه های مشاور املاک، زمزمه ی حذف یارانه ها در راستای فقر زدایی به روش نابودسازی فقرا ، جمع آوری تمام شیردال های تقلبی از سراسر جهان جهت حمایت از حقوق مصرف کنندگان ، التزام عملی به شعار زنده باد مخالف مُرده ی من یا همان مُرده باد مخالف زنده من!، تبلور جوانگرایی با انتخاب همه کابینه از نیروهای جوان ماقبل انقلاب، گفتگوی تلفنی با حاج حسین اوباما(مد ظله العالی) پیرامون مشکل ترافیک نیویورک ، تبدیل مذاکره با 5+1 به مذاکره با 3+3 و همچنیناحیای شعار « انرژی هسته ای دویست تومان بسته ای!» و قد یحتمل که با این شیب، حتی افشا شود که تقصیر هواپیمای مسافربری ما بوده که به موشک آمریکایی اصابت کرده و الا موشک بی آزار تنها در معبر مشخص خویش طی المسیر می کرده است!
از دیگر اقدامات صد روزه دولت تدبیر، تبیین مفهوم اعتدال در حوزه فرهنگ عمومی بود ، مثلا رئیس سازمان میراث فرهنگی در برنامه ای تلویزیونی با اشاره به مهم ترین مساله فرهنگی کشور فرموده بودند:«حالا بنده با همسرم یا دخترم رفتیم قلیان بکشیم دو پُک هم آنها بزنند چه مشکلی دارد!؟»؛ به نظر حقیر در این عبارت پر مغز جناب نجفی، مفهوم اعتدال به زیبایی هر چه تمام تر تبیین گشته است!ایشان کاملا درست می فرمایند، اعتدال یعنی وقتی آقای خانه دو پُک قلیان می زند ، خانم خانه هم باید به همان اندازه پُک بزند! نه یک پُک بیشتر نه یک پُک کمتر! (البته باید اذعان کنم طبق فرموده ی آقای نجفی متخصص اصلی در حوزه قلیان جناب مرعشی(رئیس میراث فرهنگی خاتمی) می باشند!)
همه این اشارات ، قطره ای از اقیانوس کرامت شیخ بود در این دوره صد روزه! در عجبم که شیخ ما با این همه فعالیت، سال های باقی مانده ریاست را چه خواهد کرد!
در پایان جا دارد از دکتر روحانی، به خاطر بازپخش سریال جومونگ از سیمای جمهوری اسلامی، کمال تشکر را مبذول دارم!
«و من الله توفیق»
اثبات زیادهخواهیهای رادیکالیسم دوم خرداد
به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمد اسکندری طی یادداشتی نوشت: جریان چپ یا اصلاحطلبی یک جریان ریشهدار در تاریخ یکصدساله کشور ماست که دگردیسیهای متعددی را به خود دیده است. اگر نخواهیم به تطورات این جریان از دوران مشروطه اشاره کنیم حداقل از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی جریان چپ دچار تغییرات متعدد راهبردی و تاکتیکی شده است.
در بدایت پیروزی انقلاب جریان چپ سردمدار استکبارستیزی بود، اما به تدریج این رویه ضد استعماری دچار استحاله شد تا جایی که در دهه 80 شمسی برخی از سران جریان چپ به پادوهای سرویسهای جاسوسی امریکا و رژیم صهیونیستی بدل شدند. فتنه 88 نمادی آشکار از خبط راهبردی جریان اصلاحطلبی بود. در این واقعه تلخ برخی از سران و بخشی از بدنه این جریان وارد فاز عناد با جمهوری اسلامی شدند و در نهایت نیز ادبار مردمی منجر به خانهنشینی سران فتنه و بازیخوردگان آنها شد.
با این حال با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید برخی از سران جریان تندرو اصلاحطلبی دندان تیز کردند تا این دولت را مصادره به مطلوب کنند. اصولگرایان از همان ابتدا این خطر را به شدت گوشزد کردند، اما این روزها شواهد عینیتری از سهمخواهی دومخردادیها از دولت اعتدال بروز کرده است.
اخیراً سعید حجاریان یکی از تئوریسینهای اصلی طیف اصلاحات در مصاحبه با روزنامه اعتماد نکاتی را مطرح کرده است که خود گویای زیادهخواهیهای این جریان از دولت اعتدال است. وی دولت روحانی را متمایل به راست میپندارد و میگوید سهم اصلاحطلبان در دولت باید بیشتر شود!
به غیر از این، نمونه عینی دیگری نیز این روزها مطرح است که نشان میدهد اصلاحطلبان خود را پدرخوانده دولت اعتدال میدانند و اگر دولت مطابق میل آنها حرکت نکند دلخور میشوند! عدم معرفی جعفرتوفیقی که در حوادث فتنه 88 تریبوندار بود به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به بهارستان موجب شده تا مشارکتیها و کارگزارانیها دربرابر دولت اعتدال بایستند و این اقدام بجا را افراطیگری بنامند!
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در ماههای اخیر بارها بر ضرورت حفظ روند رو به رشد علمی کشور تأکید کردهاند و مطمئناً مجلس سکان وزارت علوم را در دستان فردی که از فتنه 88 اعلام برائت نکرده است قرار نمیداد و لذا اینکه دولت توفیقی را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی نکرد امری ضروری و تا حدی بدیهی بود، اما اینکه اصلاحطلبان از این عدم معرفی آزرده خاطر شدهاند، جای تامل دارد.
به نظر میرسد که رادیکالیسم دومخرداد همچنان پایبند پندارهای غلط و براندازانه خود است و قرار نیست از این اشتباهات کوتاه بیاید. این طیف درصدد است تا از فضای تغییر دولت سوءاستفاده کرده و با پاک کردن صورت مسئله فتنه 88 خود را طلبکار نظام جلوه دهد! در حالی که حافظه تاریخی ملت ایران هرگز خیانتهای فتنهگران را از یاد نمیبرد.
امروز در پیشگاه افکارعمومی مسئله فتنه مسئله تازهای است و رسانههای اصلاحطلب نمیتوانند چهره کریه فتنه 88 را زیر شانتاژهای رسانهای کتمان کنند.
انتظار از فحول جریان اصلاحطلب تلاش برای بازگشت به چارچوبهای متقن نظام اسلامی است و نه سر دادن دوباره شعارهای براندازانه. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که معتقد و ملتزم به راهبرد جذب حداکثری و دفع حداقلی است، اما اصرار برخی از اصلاحطلبان برای خروج از نظام و تلاش برای لاپوشانی ظلم بزرگ فتنه 88 امیدها را تبدیل به یأس میکند. همانطور که در ابتدا اشاره شد اگر اصلاحطلبان و رسانههای آنها همچنان بخواهند بر اشتباهات گذشته پا فشاری و واقعیتهای جامعه را مطابق نظر خود تأویل کنند بیش از امروز سرخورده و منزوی خواهند شد.
دولت تدبیر و امید نیز به شدت باید مراقب جو سنگین فضاسازیهای رسانههای دومخردادی باشد و تحت تاثیر این القائات قرار نگیرد. اینکه رئیس محترم جمهور از معرفی توفیقی برای سرپرستی وزارت علوم خودداری کرده، حاکی از آن است که ایشان پیام مجلس در جریان رأی به کابینه را به خوبی دریافت کردهاند و مطمئناً این تعامل در آتیه روابط مجلس و دولت نیز بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
منبع: روزنامه جوان
البته رئیس دولت تدبیر و امید پس از این جمله معروف خود درباره نحوه تغییر مدیران گفت: من اتوبوسی مدیران را تغییر نمی دهم حالا اگر کسی اتوبوسی و بدون بلیط آمده، موضوع دیگری است.
مدیرانی که اتوبوسی آمدند!
حسن روحانی در این نشست تلویحا تغییرات در زمان دولت احمدی نژاد را اتوبوسی خواند و چنین شیوه ای در جا به جایی مدیران را رد کرد.
بدون شک انتصاب افراد مختلف در حیطه اختیارات رئیس جمهور یک حق غیرقابل انکار است؛ حقی که هم برای احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری اش وجود داشت و هم برای حسن روحانی به عنوان رئیس دولت تدبیر و امید محفوظ است.
ولی مساله انتقاد از تغییرات گسترده در بدنه مدیریتی کشور، موضوعی بود که سال ها یکی از موارد همیشگی انتقاد از احمدی نژاد بوده و منتقدان، تغییرات در دولت های نهم و دهم را اتوبوسی می خواندند و رئیس دولت یازدهم نیز با اظهارنظر معروف خود نشان داد که نسبت به این نوع تغییرات منتقد بوده است.
اما با مستقر شدن دولت تدبیر و امید مشخص شد که ظاهرا به اعتقاد روحانی و یاران دولت وی بسیاری از مدیران فعلی «بدون بلیط» سوار اتوبوس انتصاب ها شده اند و وزرای دولت روحانی قصد دارند مدیران دیگری را جایگزین کند.
آیا بازهم مدیران اتوبوسی عوض می شوند؟
نگاهی به تعداد تغییرات در لایه دوم مدیران در دولت روحانی نشان می دهد که موج تغییراتی که تا سال گذشته نام «اتوبوسی» بر آن گذاشته می شد به دولت تدبیر و امید، نیز رسیده است.
تغییرات زیر در هر وزارتخانه و سازمان دولتی، در رده معاونان، مشاوران ارشد و شرکت های تابعه رخ داده است.
وزارتخانه یا سازمان دولتی | تعداد جابهجایی مدیران |
نهاد ریاست جمهوری | 93 |
نفت | 74 |
بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | 69 |
کشور | 62 |
اقتصاد و دارایی | 53 |
صنعت، معدن و تجارت | 50 |
فرهنگ و ارشاد اسلامی | 43 |
مناطق آزاد | 38 |
راه و شهرسازی | 33 |
تعان، کار و رفاه اجتماعی | 30 |
میراث فرهنگی | 28 |
علوم، تحقیقات و فناوری | 20 |
ارتباطات و فناوری اطلاعات | 15 |
جهاد کشاورزی | 14 |
نیرو | 11 |
ورزش و جوانان | 11 |
آموزش و پرورش | 10 |
بنیاد شهید و امور ایثارگران | 9 |
محیط زیست | 8 |
امور خارجه | 8 |
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی | 6 |
دادگستری | 0 ( هیچ تغییری به طور سمی گزارش نشده) |
«685»! این عدد تغییرات در دولت روحانی طی کمتر از سه ماه گذشته است، به عبارت دیگر هر هفته 70 تغییر در بدنه مدیریت کشور صورت گرفته است.
نهاد ریاست جمهور با 93 تغییر در صدر جایگاه تغییرات در ساختار مدیریتی اش قرار دارد و پس از آن وزیر نفت سعی دارد گوی سبقت را از دیگر اعضای کابینه ربوده و این وزارتخانه حساس را زودتر با خود هماهنگ کند.
وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، و اقتصاد و دارایی نیز در رتبه بعدی بیشتری انتصاب و تغییر مدیران، قرار دارند.
در این میان وزیر دادگستری نیز بدون تغییر ترین وزارتخانه دولت تدبیر و امید تا این لحظه است.
انتقاد به تغییرات در دو وزراتخانه/ گله آیت الله مهدونی کنی از تغییرات به روحانی
با شروع تغییرات در دولت روحانی، برخی از شخصیت ها و چهره های سیاسی در برابر این موج که تغییرات در برخی وزارتخانه های حساس نوید آن را داده بود، موضع گرفتند. اولین کسی که توانست با تغییرات خود در وزارتخانه حساسیت نمایندگان و کارشناسان را برانگیزد، انتصاب های جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم بود.
اگرچه تغییر معاون اداری مالی و مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم کمی حاشیه ساز شد ولی تغییر ناگهانی رئیس دانشگاه علامه، شدت انتقادها از سرپرست وزارت علوم را بیشتر کرد. برخی نمایندگان مجلس نیز ضمن انتقاد از تغییرات توفیقی طرحی را به صحن علنی بردند که مشخص شدن حدود اختیارات سرپرستان وزارت خانه ها را مشخص می کرد.
در این میان آیت الله مهدوی کنی نیز در جایگاه رئیس دانشگاه امام صادق به جمع منتقدان تغییرات در وزارت علوم پیوست و در اظهارنظری پیرامون این مساله گفت: در ادامه این مطالبهگری لازم است بگویم وزیر علومی که رای اعتماد نگرفته و تنها سرپرست وزارت علوم است، هنوز نیامده رئیس یک دانشگاه را برکنار میکند، این به هیچ وجه کار خوبی نیست بنده این را به عنوان یک مطالبه عرض میکنم نه توهین به آقای روحانی که قابل احترام و جزو جامعه روحانیت است.
نماینده مجلس: آقای زنگنه برای تغییرات عجله نکند!
وزیر نفت نیز یکی دیگر از کسانی بود که انتصاب های وی مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس قرار گرفت.
وزیر نفت دولت یازدهم در اولین روز حضور خود در این وزارتخانه سرپرست امور بینالملل، مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، مدیرکل حوزه وزارتی و مدیرکل نظارت بر صادرات نفت وزارت نفت را منصوب کرد.
اولین کسی که در مجلس به این تغییرات واکنش نشان داد و شائبه سیاسی بودن آن را مطرح کرد مسعود میرکاظمی نماینده فعلی مجلس و وزیر سابق نفت بود.
وی به زنگنه توصیه کرد در انتصاب های خود در وزارت نفت عجله نکند. میرکاظمی همچنین گفت: حتی من شنیدم برخی از افراد مانند آقایان خالقی، اعتصامی و شاهمیرزایی که پرونده کرسنت را دنبال میکردند از این پرونده کنار گذاشته شدهاند.
اما این اعتراضات در کنار موج گسترده انتقادات به دولت نه تنها نتوانست از انتصاب های تعجیلی جلوگیری کند، بلکه موتور اتوبوس های رفت و آمدی مدیران به وزارتخانه ها را گرم کرد.
چه کسانی به دولت باز می گردند؟
در این میان سوال جدی و دغدغه مطرح این است که چه کسانی قرار است جایگزین مدیران فعلی شوند؟ البته بدون شک برخی از افراد منصوب شده در ماه های اخیر دارای توانمندی در مسائل اجرایی هستند ولی برخی انتصاب های معاونان و وزیران روحانی، قابل تامل است.
مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری به رئیس جمهور نسبت به انتصاب افراد مساله دار در دولت هشدار داد.
وی این نکته را نیز مطرح کرد که برخی مدیران منصوب شده از سوی یاران روحانی از جمله افرادی هستند که در پرونده آنها حمایت از تحصن نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم ثبت شده است.
بنابراین گزارش، در این میان میتوان به انتصاب سعید شیرکوند از اعضای حزب منحله مشارکت در جایگاه معاونت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با حکم نجفی اشاره کرد.
به گزارش فارس، نگاهی به روند انتصاب های دولتی ها، حکایت از ادامه دار بودن تغییرات گسترده در دولت تدبیر و امید دارد؛ تغییراتی که بدون شک بخشی از آن حق رئیس جمهور، وزرا و معاونان رئیس جمهور خواهد بود.
اما سوال مطرح این است که چرا در طول برخی سعی می کردند با انتقاد از تغییرات مدیریتی در دولت قبل، اقدام به انتقادهای بعضا ناروا کرده و هرگونه تغییر مدیریتی را «اتوبوسی» بخوانند.
نکته دیگر این که انتصاب افراد در وزارتخانههای مختلف و سازمانهای دولتی باید با توجه به سوابق افراد صورت گیرد و انتصاب افرادی با سابقه حمایت از اقدامات هنجارشکنانه، علامت سوال بزرگی را در برابر شعار «اعتدال» قرار خواهد داد.
منبع: فارس