به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» مهرداد بذرپاش در مناظره سیاسی با موضوع (بررسی جایگاه سیاست خارجی دولت یازدهم در اندیشه انقلاب اسلامی) که امروز در سالن شهید بهشتی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: شاید بهترین نوع مقایسه دولت ها مقایسه با زمان باشد و دیگر اینکه نسبت به پدیده ها و طیف های که به وجود آمده می توان مورد قضاوت و ارزیابی قرار داد مذاکرات نمونه خوبی برای ارزیابی است دو نگاه در این قضیه وجود دارد در نظام بین المللی حق های وجود دارد که برای همه کشورها تعیین شده یک نگاه این است که ما هم مثل کشورهای دیگر از این حق برخوردار هستیم.
وی افزود: طبیعتا بعد از پیشرفت نظام حقوق بین الملل بهتر شد ولی آیا عده ای حق دارند از طریق قانون جنگل برای ما حق تعیین کنند مسلما مهم ترین مسئله در کشور ما و اختلاف نظر در شرایط سیاسی کشور در همین مسئله در باره همین نوع نگاه است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنبلی خاصی در بخش های مختلف کشور دیده می شود گفت: این تنبلی در بسیاری از بخش های کشور مخصوصا سیاست خارجه احساس می شود بخشی از آنها به خاطر باوری است که در انتخابات سال 92 به وجود آمد این باور که در دنیا کسی به نام کدخدا وجود دارد در حالی که ما می دانیم جز خدا و امام زمان (عج) کدخدای جهان هیچ کس نیست به دلیل همین باور کسانی که به آن معتقدند شدند یا از خواهش های خود در مقابل کدخدا دست کشیدند یا دچار پشیمانی هستند.
بذرپاش با بیان اینکه در مذاکرات 1+5 ما با شش کشور مذاکره می کنیم نه فقط امریکا گفت: وقتی تمرکز روی یک کشور باشد تقریبا سایر پنج کشور ظریب کم اهمیت تری پیدا می کنند طبیعتا این مناظره به مناظره یک به یک تبدیل می شود به همین دلیل طرف مقابل می تواند راحت تر به امتیازات خود دست پیدا کند در حالی که ما نباید فقط به این شش کشور اهمیت بدهیم و 190 کشور جهان را بی اهمیت بشماریم وقتی این نگاه وجود داشته باشد مدیانتی مانند لوزان به وجود می آید که یک نفر هم نتواند کامل از آن دفاع کند.
وی افزود: وقتی به خاطر گزارش صد روزه هل می شویم و ژنو را می پذیریم براساس همان لوزان به وجود می آید در حالی که همان توافق ژنو را نیز طرف مقابل در برابر آن عهدشکنی زیادی داشته است.
بذرپاش در ادامه گفت: مگر نمی گفتید اگر یک سفر به عربستان برویم مشکلات حل می شود ولی حالا برخورد عربستان با زائرین ایران، حمایت از داعش و در حال حاضر جنایت در یمن را ببینید که نتوانستید در این باره کاری کنید.
نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایران یک کشور قدرتمند است گفت: ایران یک کشور قدرتمند شده که اگر این گونه نبوده کشورهای قدرتمند جهان با آن مذاکره نمی کرد ما بعد از وین و پاریس در نشست سعدآباد در سال 82 به ناگاه با پیشنهاد تعلیق مواجه شدیم و آنها تنها آبشار موجود را نیز پلمپ کردند که پلمپ، بی احترامی ترین نوع بازداشتن از کاری است. عده ای از طرفداران بیانیه لوزان بیانیه های پیش از این که ما می دادیم را مسخره می کنند. ولی باید بگویم همان بیانیه خواندن ها باعث شد که ما الان به جای برسیم که باید سر شش هزارتا سر میز مذاکره بنشینیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی به قطعنامه های سازمان ملل اشاره کرد و گفت: از سال 84 به بعد یک قطعنامه علیه ما صادر نشد و شش قطعنامه ای که بر علیه ما صادر شد از سال 89 به بعد بود. ماشین سانتریفیوژ تحریمی ترین کالای متصور است اما در اوج تحریم ها توانستیم 12 هزار تا از این تحریمی ترین کالا را نصب کنیم.
وی به فتنه 88 اشاره کرد و گفت: بعد از سال 88 قطعنامه 1929 علیه ما صادر شد که اطلاعات کشور را عده ای فروختند پس از ماجرای 88 بود که اوباما گفت ما با ایران هیچ مذاکره ای نداریم و نتانیاهو اعلام کرد تا مردم ایران در خیابان ها هستند باید فشار تحریم ها بیشتر شود تا حکومت ایران پیش از هسته ای آن سرکوب شود.
بذرپاش در ادامه تصریح کرد: باید به آیندگان پاسخ داد که آیا سانترفیوژ چرخید و چرخ اقتصاد مردم هم چرخید؟ میزان بازرسی و نظارتی که فارغ از پروتکل در بیانیه لوزان پذیرفته شده است را توجه کنید باید بگویم این طور بیانیه نوشتن کاری ندارد ولی مهم این است که ایران در مقیاس صنعتی بتواند به دنیا بگوید که ما انرژی هسته ای داریم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر فارغ از پروتکل الحاقی یک رژیم اختصاصی را بپذیریم این قدر توهین ندارد که این بیانیه دارد گفت: اگر فکت شیت امریکایی درست باشد بیانیه لوزان چیزی در حد یک فاجعه است و ما می گویم این فکت شیت را تکذیب کنید که تیم مذاکره کننده می گوید شما باید به ما اعتماد کنید در حالی که وزارت امور خارجه امریکا سه ساعت بعد از مذاکره فکت شیت رسمی خود را صادر کرد و بعد گفتیم که فکت شیت ایرانی صادر کنید که باز گفتند به صلاح نمی باشد ما در جواب گفتیم اگر ایران با 1+5 مذاکره می کند پنج کشور دیگر فکت شیت امریکایی را تکذیب کنند که آنها نیز تأیید کردند و باز هم به ما گفته شد چرا به تیم مذاکره کننده ایمان ندارید.
وی در ادامه بیان داشت: حتی اگر این فکت شیت غلط باشد باز هم کشورهای 1+5 براساس آنچه که منتشر کرده اند عمل می کنند ما همه قطعنامه ها را غیرقانونی دانستیم چون مسیر تصویب در شورای امنیت را نگذرانده بود.
بذرپاش در ادامه گفت: ما اطلاعاتمان را ندادیم و توانستند چهار دانشمند هسته ای را ترور کنند ولی حالا که می توانند به راحتی بازرسی کنند چه بر سر دانشمندان هسته ای می آید. ایران در این متن داوطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفته و پذیرفته که آژانس از وسایل مدرن برای نظارت بیشتر استفاده کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فرض که قطعنامه های قانونی را پذیرفتیم اگر فردا آژانس اعلام کرد که باید از ده پادگان تسلیحات ما بازرسی داشته باشد ما می توانیم بگویم اجازه ندارید؟ در پایان باید بگویم هیچ جای دنیا با منتقد این گونه برخورد نمی کنند اصل 77 قانون اساسی می گوید هر قرار داد بین المللی باید مصوب مجلس باشد در این مسیر بزرگ کشور آنچه مهم است سرنوشت یک ملت و آینده کشور است حرف دوستان تلاش برای انعقاد یک تفاهم خوب است که هم تحریم ها برداشته شود و هم انرژی هسته ای به رسمیت شناخته شود.
http://snn.ir/detail/News/405573/145