»» تمسخر منتقدان سیاست خارجی دولت یازدهم توسط رییس جمهور در جشنواره
رییس جمهور خطاب به منتقدان: خدا به بدن سالم عقل سالم بدهد + فیلم
خیلی وقتها عقل سالم را باید در بدن ناسالم جست/ همان هایی که به جای درس خواندن در آمریکا در جبهه بدن شان ناقص شد امروز منتقد دیپلماسی پیاده روی و لبخند هستند
گروه سیاسی- رجانیوز: تمسخر منتقدان سیاست خارجی دولت یازدهم توسط رییس جمهور در جشنواره فارابی موجی از واکنش های مختلف در میان افکار عمومی و شبکه های اجتماعی را ایجاد کرده است.
به گزارش رجانیوز، بعد از این سخنان روحانی بسیاری از مردم با اشاره به جمله خاص رییس جمهور مبنی بر اینکه «خداوند عقل سالم (به منتقدان دولت) بدهد، به بدن سالم عقل سالم بدهد» معتقدند این جمله وی تعریضی به منتقدانی است که به خاطر حضور در سالهای جنگ و دفاع مقدس در حال حاضر بدن سالمی ندارند ولی اکنون به جای آنکه به سبب جان فشانی های آن دوران مورد تکریم واقع شوند یا لااقل از سوی رییس جمهور مورد کنایه قرار نگیرند، این روزها به خاطر نقد عملکرد دولت در عرصه دیپلماسی مورد هجوم نفر اول دستگاه اجرایی کشور قرار گرفته اند.
در این باره رجانیوز در گزارش پیش رو سعی دارد تا بدون هیچ قضاوت و تحلیلی تنها به سابقه تعدادی از جانبازان که امروز بدن سالمی ندارند اشاره کند، افرادی که در سالهای جنگ و درست همان روزهایی که تعدادی از مسئولان فعلی وزارت خارجه در آمریکا و اروپا مشغول تحصیل بودند، در برابر توپ و گلوله های دشمن قرار گرفتند و تن سالم شان را با آرمانهایشان معامله کردند.
هر چند این افراد تنها نمونه هایی از کسانی هستند که امروز عقل سالم شان در بدن غیر سالم شان است و می توان از بسیاری جانبازان دیگر از جمله دکتر علی اصغر زارعی، حجه الاسلام پناهیان، حجه الاسلام رسایی، دکتر علیرضا زاکانی، دکتر مهدی کوچک زاده، دکتر الیاس نادران، حجه الاسلام روح الله حسینیان و ... نیز نام برد.
1. استاد حسن رحیم پور ازغدی
وی استاد حوزه و دانشگاه است که سالهاست با طرح مباحث مبنایی و روشنگرانه علیه جریان های التقاطی، آنها را به چالش کشیده است. رحیم پور ازغدی در سالهای دفاع مقدس حضوری فعال داشت و نهایتا شیمیایی شد و به مقام جانبازی نایل آمد اما با این حال هیچ گاه عرصه مبارزه را بعد از جنگ پایان یافته تلقی نکرد و با حضور در مناظره های مختلف در دوره دوم خرداد به تقابل فکری با سکولارها پرداخت و طی سخنرانی های متعددی پاسخ های مستدل و منطقی درباره شبهات آنها بیان کرد.
او بعد از دوره دوم خرداد تا کنون نیز همواره با انتقاد از انحرافات و خطاهای مسئولان یکی از افرادی بوده که صدای وی به عنوان صدای عدالتخواهان و توده مردم محسوب در جامعه بازتاب داشته است و به همین علت در دولت های مختلف نیز مورد غضب برخی از مسئولان دولتی بوده است.
اخیرا نیز رحیم پور در نماز جمعه اعلام کرد: «روی ستاد نماز جمعه فشار بسیار زیادی است که روایات اقتصاد بازار و امثال آن خوانده نشود و حرفهای ملوس در نماز جمعه بزنید؛ ممکن است بنده دیگر در نماز جمعه سخنرانی نکنم اما اگر به شما گفتند نماز جمعهای را برگزار کنید که درباره فتنه و فساد اقتصادی و شیعه انگلیسی در آن حرفی زده نشود بدانید که آن نماز جمعه دیگر نماز جمعه نیست.»
وی در نماز جمعه 10 بهمن 93 نیز با انتقاد از عملکرد دولت در مذاکرات با 1+5 گفت:
«در طول یک سال گذشته نه تنها تحریمها کم نشده است بلکه بیشتر شده است. با اینکه دولت خیلی انعطاف از خود نشان داده، هر کاری که خواستند انجام دادهاند اما با این حال باز هم تحریمها بیشتر شده است.»
2. استاد حسن عباسی
وی استاد دانشگاه، کارشناس مسایل استراتژیک و رئیس مرکز بررسیهای دکترینال امنیت بدون مرز است که سالها در عرصه های مختلف علمی و پژوهشی مطالعات تخصصی داشته است.
سخنرانی های روشنگرانه و پرشور وی در دهه گذشته همواره مورد رجوع بسیاری از دانشجویان و نخبگان بوده است و مناظره های تاریخی وی با افراد و چهره های شاخص جریان سکولار فراموش نشدنی است.
عباسی که در سالهای دفاع مقدس در کردستان حضور پر رنگی داشته است در همان برهه به مقام جانبازی رسید به همین سبب امروز بدن سالمی ندارد.
وی همواره در سالهای بعد از جنگ با انتقاد شدید از انحرافات دولت ها و مسئولان در دوره های مختلف، یکی از اصلی ترین سخنگوهای بدنه اجتماعی حامی نظام در مجامع مختلف بوده است.
«سیاست خارجی در خلاء و سیاست خارجی بدون حمایت مردمی به نتیجه نمی رسد! لذا سیاست خارجی تا این لحظه به حسب ظاهر لبخند بوده است اما با کمال تاسف باید گفت که دستاوردهای 10 سال گذشته انرژی هسته ای را از دست داده است و وارد مرحله دوم و خطرناکی شده که دشمن اراده اش را در سیستم موشکی و دفاعی ایران تحمیل کند و سراغ ادعای واهی و حقوق بشری و غیره رفته است.
لذا من افق روشنی را برای سیاست خارجی موجود نمی بینم و متاسفانه باید بگویم که سیاست خارجی موجود راه به جایی نخواهد برد و پیشاپیش مشخص است این سیاست خارجی به عزت جامعه ما نمی انجامد. این موضوع تقریبا برای همه ملموس است و با توجه به دعوت از جامعه سراسری دانشگاهی کشور برای دفاع از تیم مذاکره کننده هسته ای، کماکان هیچ استادی نیست که بتواند در کف دانشگاه و در یک مناظره «منطقی» از این توافق نامه دفاع کند ... ما در پرونده هسته ای بند انگشتمان را دست دشمن داده ایم و حالا سراغ محور دوم رفته است و می گوید موشکهایتان و محور سوم می گوید حقوق بشر. الان یقه ما دست دشمن است. دیپلماسی که دست ما را به دست حریف بدهد، معلوم است که در نهایت بتواند دست ما را آزاد کند، این معلوم است نتیجه اش چه خواهد بود.»
3. دکتر سعید جلیلی
استاد علوم سیاسی دانشگاه، مسئول سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان است که امروز بدن سالمی ندارد چون در سالهای دفاع مقدس به جای حضور در خارج از کشور و تحصیل در دانشگاه های آمریکا و اروپا، در جنگ حضور یافته و در عملیات کربلای 5 یک پایش را از دست داده است.
جلیلی با اینکه این روزها می تواند انتقادات زیادی را متوجه عملکرد دیپلماسی دولت یازدهم کند اما باز هم سکوت اختیار کرده و تا کنون چندبار در تریبون های عمومی مختلف از لزوم دفاع همه جانبه از تیم مذاکره کننده هسته ای کشور سخن گفته است و تلاش می کند با طرح مسایل مبنایی و گفتمانی از طرح مسایلی که به تضعیف دولت منجر می شود پرهیز کند.
با این حال شاید مهم ترین نقد وی به عملکرد دستگاه سیاست خارجی دولت یازدهم، سخنان وی در دی ماه 92 در تالار ابن سینای مشهد باشد که با اشاره به تعبیر بکار رفته در توافقنامه ژنو مبنی بر تأمین نیازهای عملی برای غنیسازی، خاطر نشان کرد: «این تعبیر بر مبنای تئوریک استعماری و بر اساس تفکر لیبرالیسم شکل گرفته و رواج یافته است، حتی برخی در محیط داخلی هم این طنز را تکرار میکنند که اگر میخواهید با امپریالیست مقابله کنید، لیبرالیسم بهترین راه است!»
4. سردار اسماعیل کوثری
وی نماینده مردم تهران در مجلس هشتم و نهم و جانباز دفاع مقدس است که در سالهای جنگ، فرمانده لشگر 27 محمد رسول الله بود و در همان سالها به مقام جانبازی 70% نایل آمد.
کوثری که از همرزمان شهید همت و بسیاری دیگر از فرماندهان ارشد دفاع مقدس است در سالهای بعد از جنگ نیز با حفظ روحیه بسیجی و انقلابی، در عرصه سیاست فعالیت خود را ادامه داد و هم زمان مدرک دکترای امنیت دفاعی خود را کسب کرد.
وی تا کنون چندین نوبت به صراحت به نقد عملکرد دولت یازدهم در موضوع سیاست خارجی پرداخته است، از جمله سخنان وی در همایش «دلواپسیم» در اردیبهشت 93 که اظهار داشت:
«با عزیزان تیم مذاکره کننده حرفمان این است حالا که شما سانتریفوژ ها را محدود کردید پس بابد تمام تحریم ها را برمی داشتید. ما وقتی 20درصد را قبول کردیم حداقل باید بانک مرکزی و نفت از تحریم در می آمد. همین هم که به توافق اولیه رسیدیم هفته گذشته با مسئولین بانک مرکزی جلسه گذاشتیم تا 15 روز قبل از 2/4 میلیون دلار هیچ نتوانسته ایم برداریم. حالا که ما نصف مواد غنی شده را اکسید کرده ایم چرا آن ها هنوز اقدامیانجام نداده اند. بنابراین به منافع ملی ما خدشه وارد شده است.»
5. دکتر فریدون عباسی:
وی دانشمند هسته ای، رییس سابق سازمان انرژی اتمی و استاد فیزیک هسته ای است که سالهای جنگ را در جبهه گذراند و در سال 89 نیز هم زمان با ترور شهید شهریاری مورد حمله عوامل موساد قرار گرفت اما با سرعت توانست خود را از ماشین بیرون پرت کند و در نهایت به خاطر اصابت ترکش به بدنش جانباز شد.
عباسی از متخصصین لیزری وزارت دفاع و از معدود متخصصان جداسازی ایزوتوپ است و مسئولیت آموزش و تحقیقات هستهای وزارت دفاع را سالها بر عهده داشت.
« ما دنبال این هستیم که ویزا و پاسپورت به ما بدهند، یا دنبال این هستیم که عقاید و انقلابمان و گفتمان انقلاب را به دنیا معرفی کنیم؛ دنبال چه هستیم؟ با تنش زدایی میتوانیم به نتیجه برسیم یا باید کلاً تهدیدات را از جمهوری اسلامی رد کنیم. با کدام زیربنای فکری میخواهیم برویم و با دنیا تعامل کنیم؟ دارای تفکر درونگرا هستیم یا برونگرا؟
منظورم این است که به درون و ظرفیتها داخلی توجه میکنیم و میخواهیم آنها را شکوفا و آزاد کنیم یا میخواهیم برویم و همه چیز را به بیرون وابسته کنیم و بگوییم فقط خارجیها میتوانند مشکل ما را حل کنند. آن دوستانی که الآن مشاور، معاون، وزیر، رئیس هستند و هر سمتی دارند، حتماً باید این مبانی فکریشان در جامعه عرضه شود که مردم بدانند که میخواهند کدام طرفی بروند، میخواهند بروند همه مسائلشان را با خارجیها حل کنند؟»
6. مجتبی شاکری
فعال سیاسی، عضو شورای شهر تهران و جانباز دفاع مقدس است که از سالهای قبل از انقلاب نقش فعالی در مبارزه با رژیم شاهنشاهی داشت و در سالهای بعد از انقلاب نیز به جای عذر تراشی و فرار از جبهه های جنگ، در دفاع از اسلام و خاک کشورش به جبهه رفت و به مقام جانبازی نایل آمد.
او نیز امروز به خاطر شجاعت و انجام وظیفه اش در سالهای جنگ بدن سالمی ندارد و از قضا جزو منتقدان توافق ژنو و عملکرد سیاست خارجی دولت روحانی است:
« اهانت ها از زمان توافقنامه ژنو آغاز شد و از زمانی که دولت حاضر به اعتماد به مردم نشد و متن توافقنامه را فاش نکرد و با منتقدین خود تندخویی کرد این اهانت های غرب به ایران افزایش یافته است.»
7. مهندس سعید قاسمی
وی استاد دانشگاه علم و صنعت و جانباز دفاع مقدس است که در سالهای نبرد با ارتش بعثی از فرماندهان ایران محسوب می شد.
قاسمی در سالهای بعد از جنگ نیز همواره با نطق های آتشین و گیرای خود به انتقاد از انحرافات دولت های هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی پرداخت و این روزها مانند بسیاری دیگر از منتقدان عملکرد دولت روحانی در عرصه سیاست خارجی بدن سالمی ندارد.
وی در تیرماه 93 در همایش «خط قرمز» با بیان اینکه امروز مسئولان دولت یازدهم تحت عنوان «فرمایشات آقا» کارهای خودشان را انجام میدهند و از این رو باید دلواپس بود، گفت:
«ما هر موقع میخواستیم ضد وزیر اسبق ارشاد صحبت کنیم، میگفتند این فرد دارد با آقا چایی میخورد اما الان به عنوان یک عامل فتنه در انگلیس حضور دارد. باید سوال و خواستههای خود را هم مطرح کنید چرا که راهی را که امروز دولت روحانی در سیاست خارجی می رود به ترکستان است و ما اصلا بازی برد – برد نداریم. آنها میخواهند فرزندان و بچههای ما را با این گفتمان فریب دهند. آیا این دلواپسی یک استرس درونی است یا پشتوانهای تاریخی دارد که اگر برای نسل امروز روشن میشد، الان در زمین بازی آنها نبودیم؟
این دلواپسی برای بچههای جنگ مفهوم خاصی دارد. در یک سال یا دو سال آخر جنگ، اتفاقاتی رخ داد که یک گیجی برای بچههای جنگ در پی داشت. در یک سال اخیر ماهی یک عملیات رخ میداد و زمینهایی که ما با خون گرفته بودیم را از ما میگرفتند. امام در این مقطع همه را به جنگ فرامیخواند و میگوید همه چیز باید در استخدام جنگ باشد. شد؟ نشد! نظامیون بریدند، فرماندهشان استعفا داد و امام نپذیرفت. حالا میگوید من رکب خوردهام و نامه را برای امام ننوشته بودم. از آن طرف دولت هم وضعیت مشابهی داشت.»
8. آیت الله روح الله قرهی
آیت الله روح الله قرهی استاد حوزه و مجتهد است که سالهای جنگ را در کنار رزمندگان دفاع مقدس گذراند و به همین خاطر تن سالم اش را از دست داد و به مقام جانبازی 70% نایل آمد.
وی در سال 1364 در منطقه عملیاتی فاو بر اثر گاز خردل اعصاب، شیمیایی شده و در سال 1365 نیز در منطقه عملیاتی شلمچه با اصابت ترکش و تخلیه چشم راست و ساییدگی مهره های ستون فقرات به خیل جانبازان جنگ تحمیلی پیوست.
آیت الله در سالهای بعد از جنگ نیز با مطالعه و پیگیری دروس حوزوی و تلمذ خدمت بزرگانی چون آیات عظام گلپایگانی، مرعشی نجفی، تبریزی، بهجت، مکارم شیرازی و آیات حسن زاده آملی و جوادی آملی به مقام اجتهاد رسید و امروز شاگردان بسیاری در تربیت کرده است.
وی پس از دریافت مدرک دکترای فلسفه غرب از دانشگاه هامبورگ، در تهران به تدریس فلسفه، حقوق و معارف در دانشگاههای نیروی انتظامی، علامه طباطبایی، امام صادق و تهران مشغول شد.
او از سال 1381 با تأسیس حوزه علمیه امام مهدی (عج) در شهرک حکیمیه تهران فعالیتهای دانشگاهی خود را متوقف کرده و به تربیت طلاب پرداخت.
آیت الله قرهی نیز مانند بسیاری دیگر از منتقدان توافق ژنو معتقد است روش کنونی دولت به نتیجه مثبتی در عرصه سیاست خارجی نخواهد رسید، در بهمن 92 گفت:
«این آقایان هیچ چیزی را حتی به نمایندگان مجلس، در حقیقت به ملت نگفتند، اینها بسیاری از مواقع ادعای مردمسالاری میکنند، آیا نمایندگان مجلس نباید بدانند که در توافق ژنو چه خبر است؟ ما منتظر هستیم که بدانیم ریز مطالب چه بوده است.»
9. مجتبی رحماندوست
وی نماینده مردم تهران در مجلس نهم است که در سال 62 طی اعزام داوطلبانه به جبهه از ناحیه یک دست و یک پا مجروح شد اما باز هم در جبهه حضور یافت و در قسمت های دیگر جنگ از جمله تبلیغات و ... فعال بود.
رحماندوست علاوه بر طبع شاعری خود، سالهاست که در دانشگاه نیز تدریس می کند و از نمایندگان منتقد عملکرد دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی محسوب می شود، چنانچه در شهریور امسال با انتقاد شدید از انفعال دستگاه دیپلماسی در مقابل 1+5 گفت:
«آنها نباید ببینند که هر تحریم جدیدی اعمال میکنند، در ایران آب از آب تکان نمیخورد و ما فقط شعار بدهیم که این کار خلاف تفاهمنامه است، بهازای هر کار غلطی که آنها در عمل خلاف تفاهمنامه دوجانبه انجام میدهند، ما هم باید خلاف تفاهمنامه عمل کنیم، این خلف وعده ما نیست، بلکه بهازای خلف وعده آنها خلف وعده کردن، طبق نص صریح قرآن کریم است که میفرماید: فَاعتَدُوا عَلَیهِ بِمِثلِ مَا اعتَدی عَلَیکُم.
اگر ما چنین کاری انجام دهیم، احیای حق ملت ایران بهازای نقض عهدهایی است که آنها کردهاند و ما هم باید عهدهای مشروطی را که با آنها کردهایم، بشکنیم. اینطور نیست که آنها هر غلطی میخواهند بکنند و ما سکوت کنیم.»
10. مهندس بهرام بیرانوند
وی نماینده مردم بروجرد و جانباز سالهای دفاع مقدس است که در جبهه های جنگ علیه باطل از ناحیه یک پا مجروح شد.
بیرانوند بعد از جنگ نیز هیچ گاه از مبارزه و تحصیل دست نکشید و با قبول شدن در دانشگاه صنعتی اصفهان تحصیلات خود را تا مقطع مهندسی ادامه داد و همان زمان از دانشجویان فعال و انقلابی این دانشگاه محسوب می شد که همواره با جریان های سکولار و ضد انقلاب مبارزه می کرد.
وی که در مجلس نهم با رای مردم بروجرد به عنوان نماینده این شهر راهی مجلس شد، تا کنون بارها از عملکرد دولت در عرصه دیپلماسی انتقاد کرده است که از جمله آن نطق اخیر وی در مجلس است:
«رهبری که دست دولت را باز گذاشت، جناح متحد همراهی کرد، صدا و سیما همکاری کرد، پس چه شده؟! تهدیدات که افزایش یافته است، تحریم ها که رفع نشده است، عامل نگرانی غرب هم که اکسید شد و دیدیم که باز غرب بی وفا از آب در آمد و حتی برای منادی سیاست خارجی توسعه گرا و ایده تعامل سازنده.
در این وضعیت، به جای اعتراف به شکست تفکر سیاست خارجی سیاست توسعه گرا، بحث انحرافی رفراندوم مطرح می شود. می خواهند روغن ریخته مذاکرات را نذر مردم کنند. نظر سنجی ها می گوید؛ ملت به آمریکا اعتماد ندارد، مردم انرژی هسته ای را حق خود می دانند. مردم گفته اند نباید عقب نشینی کنیم. 72 در صد مردم گفته اند: بهبود وضعیت اقتصاد ربطی به نتایج مذاکرات ندارد.
به جای آن که بخواهند سقوط آزاد در مذاکرات را به دلیل زیاده خواهی غرب و اشتباه محاسباتی خود را به نام رفراندوم به مردم بفروشند، بهتر است اعتراف کنند سیاست خارجه توسعه گرا رفوزه شده است. پایه های تحلیلی این سیاست نسبت به رفتار غرب در تعاملات بین المللی بر پایه سراب کلمات و تحلیل ها بود، که آن هم فرو ریخت. وقت آن است که بپذیریم بازی برد-برد قافله سالار کاروان، با راهزنان بین المللی تمسخرآمیز است.»
مطالب مرتبط:
کد خبر:218388 -
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » فضول نامه ( چهارشنبه 93/11/15 :: ساعت 12:58 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
ویژهبرنامه «خبرگزاری دانشجو» در دوران «روحانی مچکریم»؛ فیلم طنز/وطن جدید برای انتقال یهودیان + عکس«وام 10 هزار میلیاردی به کارکنان»کوثری: این بیعرضگی دولت است که.......حکایت رئیس جمهوری که به همه حمله میکردواکنش روحافزا به تکذیبیه مجید انصاری/«دوستان آلسعود» در ایران را بیشتر بشناسیمآقای زیباکلام، آیا تا به حال به دولت گوشزد کردهایدمداحی کامل شب چهارم محرم 1394 با نوای مطیعی + دانلودمداحی کامل شب چهارم محرم 94 با نوای بنی فاطمه + دانلودحالا که خاطره می گویید از آن چند میلیون دلار، یاسر هاشمی رفسنجانکاسبانتحریمچهکسانیاند؟بزرگترین امحاء تاریخ!\چند گام با روحانی در ساری\آهنگ عکس العمل خشن با صدای هاشم بافقی[همه عناوین(1066)][عناوین آرشیوشده]