آقای خاتمی در اردیبهشت سال 1384 یعنی ماه آخر ریاست جمهوری او پیش از برگزاری انتخابات، از رئیس دانشگاه تهران، دکترای افتخاری خود را دریافت میکند؛ اما جالب اینجاست که بدانیم این رئیس «گرانقدر» که دکترای افتخاری دانشگاه پرسابق? تهران را به خاتمی تقدیم کرده است کیست. مروری بر تصاویر خبرگزاری مهر و اخبار گزارش شده از جلس? اعطای مدرک افتخاری روشن میکند که این شخص، کسی جز «رضا فرجی دانا» وزیر استیضاح شد? دولت اعتدال نیست!
میدان 72/ دکترای افتخاری، درجهای تشریفاتی است که بدون طی مدارج تحصیلی مطابق نظر هیئت رئیسه دانشگاه به برخی افراد اعطا میگردد. رئیس سابق دانشگاه تهران در زمان احمدینژاد آقای فرهاد رهبر دربار? اعطای مدرک افتخاری توضیحات روشنی داده و آن را دارای ضوابط مشخص معرفی کرده است. ایشان در توضیح روند اعطای مدرک افتخاری گفته است:
«ابتدا باید مجموعه ای درخواست خود مبنی بر اعطای مدرک دکتری افتخاری به شخص خاصی را ارائه کند. سپس این درخواست در هیئت رئیسه دانشگاه تهران مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در صورتی که اعطای دکتری افتخاری به یک فرد در هیئت رئیسه دانشگاه پذیرفته شود آنگاه موضوع به وزارت علوم پیشنهاد می شود. اگر وزارت علوم موافقت خود را در این زمینه به دانشگاه ابلاغ کرد دانشگاه نیز مدرک دکتری افتخاری را صادر و در مراسمی اعطا می کند».
سیدمحمد خاتمی که به اذعان رئیس دفتر خود آقای ابطحی سال 1376 هم بدون داشتن مدرک دکتری، از سوی اطرافیان و حامیانش «دکتر خاتمی» خوانده میشد و در تبلیغات آن سال با همین عنوان توانست رأی مردم را کسب کند، پس از رسیدن به پست ریاست جمهوری، بر خلاف صریح قوانین کشور، در مکاتبات دولتی نیز دکتر خاتمی نامیده میشد. ذکر این نکته نیز ضروری است که با مدرک دکترای افتخاری نمیتوان کسی را دکتر دانست و او را در مکاتبات و موقعیتهای شغلی دکتر خطاب کرد، اما آقای خاتمی زمانی دکتر خطاب میشد که حتی آن دکترای افتخاری را هم که با تکیه زدن بر پست ریاست جمهوری به دست آورد، در چتنه نداشت. نمونهای از مکاتبات رئیس کل بانک مرکزی با آقای خاتمی در سال 1379 (به نقل از خبرگزاری فارس) در ادامه میآید که به وضوح بر خلاف قانون آقای خاتمی با عنوان «دکتر» خطاب قرار گرفته است.
رجوع به اخبار سال 1384 نکت? جالبی را روشن میکند. آقای خاتمی در اردیبهشت سال 1384 یعنی ماه آخر ریاست جمهوری او پیش از برگزاری انتخابات، از رئیس دانشگاه تهران، دکترای افتخاری خود را دریافت میکند؛ اما جالب اینجاست که بدانیم این رئیس «گرانقدر» که دکترای افتخاری دانشگاه پرسابق? تهران را به خاتمی تقدیم کرده است کیست.
مروری بر تصاویر خبرگزاری مهر (بخش اول – بخش دوم – بخش سوم) و اخبار گزارش شده از جلس? اعطای مدرک افتخاری روشن میکند که این شخص، کسی جز «رضا فرجی دانا» وزیر استیضاح شد? دولت اعتدال نیست! فرجی دانا در زمان خاتمی بر پست ریاست دانشگاه تهران تکیه زده بود.
خبرگزاری مهر، سخنان رئیس دانشگاه تهران را چنین گزارش کرده است:
رئیس دانشگاه تهران در مراسم اعطای دکتری به خاتمی عنوان کرد:
خاتمی علم پربرکت خود را در راه اعتلای دین، فرهنگ و علم این مرز و بوم صرف کرده است // گفت و گو و گوناگونی فرهنگ جزء تفکیک ناپذیر جامعه جهانی استرئیس دانشگاه تهران در مراسم اعطای دکتری به خاتمی گفت: “دکترای افتخاری به عالمی اهدا می گردد که علم پربرکت خود را در راه اعتلای دین، فرهنگ و علم این مرز و بوم صرف کرده است. گوناگون بودن فرهنگ در جامعه جهانی بخشی از میراث گرانبهای بشریت است که آهنگ جهانی شدن آن را به مخاطره جدی انداخته است. صحبت از جهان تک قطبی با یک فرهنگ مسلط و یک زبان غالب، صحبت از جهانی بی روح است. چرا که قرار گرفتن فرهنگ های گوناگون در کنار یکدیگر مانند نقش رنگین کاشی کاری های سنتی ایرانی است که با قرار گرفتن در کنار یکدیگر نمای زیبایی می آفرینند.”
“بنای جامعه جهانی نیز باید از فرهنگ های گوناگون حاصل شود. این هماهنگی و سازگاری میان اقوام و ملل با فرهنگ های مختلف حاصل نمی شود مگر در سایه گفت و گو و گوناگونی فرهنگ در سطح جهانی. به بیان دیگر گفت و گو و گوناگونی فرهنگ جزء تفکیک ناپذیر جامعه جهانی است. این دو کلمه (گفت و گو و گوناگونی فرهنگ ) به راستی مصداق روشنی است که بر دو بال نشان اهدایی دانشگاه تهران به رئیس جمهور نقش بسته است. دو بالی که جامعه جهانی با تکیه بر آنها می تواند به افق مقدس صلح پر کشد و جوامع بیداردل با تکیه بر آنها برای دستیابی به صلح در یک اعتلاف مقدس شرکت جویند. باعث افتخار است که تندیسی از این دو بال به نظریه پردازمهم گفت و گوی اهدا می نماییم.”
در تصویر اول، همچنین جعفر توفیقی در کنار خاتمی قابل مشاهده است. توفیقی در دور? دوم ریاست جمهوری خاتمی، وزیر علوم بود. او در دولت روحانی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد که با نظر منفی مجلس در نهایت به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی نشد و فرجی دانا جایگزین او گردید.