گروه سیاسی – رجانیوز: دکتر حسن روحانی روز گذشته در ادامه سفرهای استانی دولت به استان لرستان سفر کرد؛ سفری که انتشار تصاویر مربوط به استقبال از رئیسجمهور نشان داد جمعیت چندانی برای دیدار با رئیسجمهور حضور پیدا نکرده و با وجود تلاشهای گسترده تبلیغاتی، استقبال شایستهای از آقای روحانی به عمل نبامده است.
به گزارش رجانیوز، عدم استقبال پرشور از رئیسجمهور آن هم در حالی که در سال نخست فعالیت دولت یازدهم بسر میبریم و چند روز پیش نیز سالگرد پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 جشن گرفته شد، پیامهای مهمی در خود دارد؛ پیامهایی که به نظر می رسد زنگ خطر را برای دولت یازدهم به صدا در آورده باشد.
مساله جالب اینجاست که در این سفر، از تمامی شگردهای تبلیغاتی و آنچه در دولت قبل رفتار پوپولیستی خوانده می شد، نظیر استقبال با اسب و انتشار گسترده پوستر و پرچم بنفش هم استفاده شد اما باز هم نتیجه خاصی نداشت و منجر به افزایش تعداد حاضرین در ورزشگاه که به استقبال رئیسجمهور آمده بودند، نشد.
این مساله از آنجایی حائز اهمیت است که بر اساس آمار رسمی وزارت کشور و ستاد انتخابات در سال 92، استان لرستان بالاترین رای خود را به نام دکتر حسن روحانی ریخته بود اما اکنون با چنین استقبال سردی از رئیسجمهور روبرو میشود.
ریشه این مساله ناگوار را باید در رویکرد و خط مشی یک ساله اخیر دولت یازدهم و شخص رئیسجمهور جستجو کرد. چیدن تمامی تخم مرغهای دولت در سبد «سیاست خارجی» و تلاش برای پررنگ کردن این بخش به جای رسیدگی به مشکلات واقعی و مورد مطالبه مردم که بخش زیادی از رای آقای روحانی را تشکیل میدادند، اصلیترین عامل در کاهش محبوبیت رئیسجمهور و به تبع آن، استقبالهای سرد از وی در مناطق مختلف کشور است.
هر چند آقای روحانی در مدتی که ریاست جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد، تلاش کرده با ارائه آماری از جمله تورم نقطه به نقطه و مواردی شبیه به آن نشان دهد که شرایط اقتصادی کشور به صورت قابل قبولی اصلاح شده است ولی تجارب ناموفق سبد کالا و همچنین ثبت نام برای هدفمندی یارانه ها و سرانجام استقبال کم رونق از او در سفرهای استانی نشان می دهد که مردم واقعیت را چیز دیگری می پندارند.
این در حالی است که از برآیند فعالیت دولت این گونه بر می آید که توجه خاص دولت بیش از آن که به مسائل داخلی و مشکلات اقتصادی مردم به صورت واقعی و البته بدون توجه به آمارها و نمودارهای نمایشی باشد؛ به مسائل خارجی است و این در حالی است که مردم، گرانی و مشکلات اقتصادی را در زندگی روزمره و خریدهای عادی خود لمس میکنند. زمانی که همه داشتههای دولت و تمام ظرفیت نهادها و سازمانهای دولتی در ظرف سیاست خارجی قرار میگیرد، طبیعتا منجر به غفلت از درخواستهای مردم در داخل کشور میشود که نمود عینی آن را در سرخوردگی مردم و طرفداران رئیسجمهور باید دید.
شاید به صدا در آمدن زنگ هشدار سفر لرستان برای دولت بیش از هر چیز حاوی این پیام باشد که اکنون و یکسال پس از کسب موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که دیگر زمان ورود جدی به عرصه مدیریت و اجرای کشور رسیده باشد. اکنون شاید بهتر بتوان این تذکر دوستانه را به رئیسجمهور داد که برای کسب موفقیت و جلب ادامه هراهی مردم با خود، به چیزی فراتر از سخنرانیهای شیک در مجامع بینالمللی و مذاکرات سیاسی و برگزاری جشن هایی شبیه به جشن انتظار و امید و یا حتی دوقطبی های ساختگی در عرصه فرهنگ نیاز دارد.
تصاویر استقبال از آقای روحانی در لرستان