کانادا میگوید دیگرمتحدین ناتوسربازان بیشتری به افغانستان اعزام میکنند
نخست وزیر کانادا می گوید متحدان ناتو احتمالا بزودی اعلام خواهند کرد که آماده خواهند بود برای پشتیبانی از سربازان کانادا در جنوب افغانستان ، سربازان اضافی بفرستند. استیفن هارپر این موضوع را روز جمعه در پیشاپیش اجلاس رهبران ناتوو در بخارست، پایتخت رومانی، عنوان کرد. او تلاش کرده است ناتو را متقاعد کند دست کم یک هزار سرباز برای تقویت نیروهای کانادا که با شورشیان در قندهار می جنگند، بفرستد. قندهار به دلیل تولید زیاد تریاک و تمرکز جنگحویان طالب، بویژه خطرناک است . تا کنون بیش از ?? سرباز کانادائی در افغانستان کشته شده اند. ناتو حدود ?? هزار سرباز در سراسر افغانستان مستقر کرده است.
دالائی لاما اسکان مجدد چینی ها در تبت را نسل کشی فرهنگی خواند
دالائی لاما، رهبر روحانی تبت، می گوید سیاست چین در اسکان دادن دوباره مردم چین در تبت، بمعنای " نسل کشی فرهنگی " است. دالائی لاما روز شنبه در دهلی نو به خبرنگاران گفت بر شمار چینی ها در تبت ماه به ماه افزوده می شود. او تخمین زد ممکن است هم اینک نیم میلیون نفر در آنجا ساکن شده باشند. دالائی لاما این اقدام را " تهاجم جمعیتی" توصیف کرد، اما همچنین گفت ممکن است عملی عمدی نباشد. وی اظهار داشت چین باثبات بنظر می رسد، با این حال نارضائی زیادی در سطوح زیرین جامعه وجود دارد زیرا دولت با آنچه او آنرا " ترور" نامید حکومت می کند. دولت چین پیشنهاد گفت و شنود با دالائی لاما را رد کرده است و می گوید او برای مختل کردن مسابقات المپیک در پکن، اعتراضات اخیر را ترتیب داد و هماهنگ ساخت. دالائی لاما خواسته است در مورد این اتهام تحقیقاتی بین المللی انجام شود. او گفت بر آن نیست که بین مردم چین و تبت شکاف بیاندازد و خواهان جدائی تبت از چین نیست. چین دالائی لاما را متهم کرده است که میخواهد تبت مستقل شود. روز جمعه، دالائی لاما از کشته شدن چینی ها در جریان آنچه آنرا حوادث اندوهبار اخیر در تبت نامید ابراز تاسف کرد. او همچنین گفت از برگزاری رقابت های المپیک در پکن و از هدف سیاسی هو جیانتائو رییس جمهوری چین برای ایجاد یک " جامعه هماهنگ" پشتیبانی می کند.
فرستاده آمریکا میگوید برنامه چین برای دیدار دیپلمات ها از پایتخت تبت توام با محدودیت بود
دیپلمات های بیش از دوازده کشور، از جمله ایالات متحده، روز شنبه در گشتی که دولت چین تصویب کرده بود، از لهاسا پایتخت تبت دیدن کردند. سفارت امریکا در پکن در اطلاعیه ای گفت این دیدار، که در پی اعتراضات ضد دولتی اخیر در لهاسا صورت گرفت، کاملا برنامه ریزی شده بود و شرکت کنندگان قادر نبودند از برنامه رسمی منحرف شوند یا مستقلا حرکت کنند. هیات ها همچنین اجازه نداشتند بدون نظارت ماموران با ساکنان محل گفت و گو کنند. سفارت امریکا گفت فرستاده آن از مقامات چین خواست خویشتنداری نشان دهند، با معترضین به گفت و گو بنشینند و به حق اساسی تمام شهروندان برای بیان مسالمت آمیز باورها و نگرش های مذهبی و سیاسی خود احترام بگذارند. گشت دیپلمات ها از لهاسا دو روز پس از دیدار مشابه خبرنگاران خارجی صورت گرفت که حدود سی راهب معبد " جوخانگ" آنرا برهم زدند. آنها از نبود آزادی مذهبی شکایت داشتند. چین گفته است راهبان را مجازات نخواهد کرد. اما مقامات می گویند هیچیک از صد و هفده راهب اجازه نخواهند داشت از معبد خارج شوند تا آن که مقامات تحقیقات خود را در این مورد که آیا برخی ار آنان در اعتراضات خشونت امیز شرکت داشتند یانه، تکمیل کنند. شامگاه جمعه، رسانه های دولتی چین گفتند دولت به خانواده های غیر نظامیانی که روز چهاردهم مارس در لهاسا کشته شدند، معادل بیست و هشت هزار دلار غرامت خواهد پرداخت. روز جمعه همچنین تبعیدیان تبتی گفتند بیش از صد راهب بودائی در ناحیه ای در استان سی چوان، در چین، بازداشت شدند. تظاهرات مسالمت آمیز در لهاسا روز دهم مارس ، در سالگرد قیام نافرجام سال ???? علیه حکومت چین آغاز شد؛ چهار روز بعد به آشوب کشیده شد و در پی آن دولت به سرکوب معترضین پرداخت.
ژاپن از تکمیل نصب سیستم دفاع موشکی از توکیو خبرمیدهد
مقامات ژاپنی می گویند ارتش نصب یک سیستم دفاع موشکی برای حفلظت از توکیو را تکمیل کرده است. بگفته آنها، رهگیرهای زمین به هوای پیشرفته پاتریوت، ،Pac- 3 در شمال شرقی پایتخت نصب شده اند. نصب آخرین آنها امروز - شنبه -- انجام شد. ژاپن در میان نگرانی های ناشی از تهدید های احتمالی کره شمالی، توانائی های دفاعی موشکی خود را بسرعت تقویت کرده است. تکمیل سیستم دفاعی یک روز پس از آن صورت می گیرد که کره شمالی موشک های کوتاه برد از یک کشتی در دریای زرد بداخل آب پرتاب کرد.
بان کی-مون فیلم قانونگذار هلندی درباره قران و اسلام را محکوم کرد
بان کی- مون دبیرکل سازمان ملل متحدبان کی- مون دبیرکل سازمان ملل متحد به ایران، پاکستان و اندونزی پیوست و فیلم ساخته یک قانونگذار هلندی را که قرآن را خشونت برانگیز توصیف می کند، محکوم ساخت. آقای بان روز جمعه اظهار داشت هیچ توجیهی برای سخنان نفرت برانگیز و یا تحریک به خشونت وجود ندارد و از افرادی که این فیلم آن ها را خشمگین ساخته است خواست که آرامش خود را حفظ کنند. این فیلم که «فتنه» نام دارد با نمایش صحنه هائی از حملات تروریستی، ازجمله حملات سپتامبر سال 2001 به آمریکا، از قرآن نیز نقل قول می کند. وزارت امورخارجه ایران پیشتر این فیلم را یک فیلم ضد اسلامی و ضد فرهنگی نامیده و گفته بود که دولت های اروپائی باید نمایش آن را متوقف سازند. وزارت امور خارجه اندونزی آن را یک فیلم نژادپرستانه توصیف کرده و اعلام داشته بود که تحت عنوان به اصطلاح آزادی بیان تولید گردیده است. در پاکستان، دولت این کشوربا احضارسفیرهلند این فیلم را افترا آمیزتوصیف کرد و آن را محکوم ساخت.
بوش تشدید خشونت را لحظه ای تعیین کننده برای عراق دانست
پرزیدنت بوش میگوید تشدید خشونت در جنوب عراق و بخش هائی از بغداد لحظاتی تعیین کننده و سرنوشت ساز را در تاریخ عراق آزاد منعکس خواهد کرد. پرزیدنت بوش امروز، جمعه، گفت مدتی طول خواهد کشید که تلاش نیروهای عراقی برای رام کردن ستیزه گران شیعه به نتیجه برسد، اما این اقدام بخشی ضروری از تکامل و پیشرفت در یک جامعه آزاد است. پرزیدنت بوش گفت دولت عراق باید برای مقابله با عوامل جنایتکار آماده و مصمم باشد. پرزیدنت بوش این نظرات را در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با حضور نخست وزیر استرالیا و در حالی مطرح کرد که پارلمان عراق با هدف چاره جوئی برای پایان بخشیدن به خشونت در بصره و دیگر شهرک های جنوبی عراق جلسه ای فوق العاده تشکیل داده بود.
مالکی ضرب الاجل خلع سلاح شبه نظامیان شیعه را همراه با مشوق مالی تمدید کرد
نوری المالکی نخست وزیر عراق ضرب الاجل تسلیم اسلحه توسط افراد مسلح شیعه را که با نیروهای دولتی در شهر جنوبی بصر می جنگند تمدید کرده است. " hspace=2 src="/persian/images/afp_iraq_maliki_27mar08_eng_1752.jpg" width=190 vspace=2 border=0> نوری المالکی نخست وزیر عراق در جلسه با مقامات نظامی در بصره استراتژی مقابله با شبه نظامیان شیعه را بررسی میکندآقای مالکی در اطلاعیه ای گفت به شبه نظامیانی که اسلحه خود را تا روز هشتم آوریل تسلیم کنند جایزه نقدی داده میشود. رهبر عراق قبلا امروز، جمعه، را ضرب الاجل خلع سلاح شبه نظامیان شیعه تعیین کرده بود، و هشدار داده بود اگر به آن عمل نکنند باید عواقبش را بپذیرند. دست کم صد نفر در نبردهای شدید نیروهای عراقی و شبه نظامیان شیعه از روز سه شنبه ببعد که این نبردها در بصره و نقاط دیگر شروع شد کشته شده اند. در همین حال ارتش بریتانیا میگوید هواپیماهای آمریکائی در حمایت از نیروهای زمینی عراقی، برای اولین بار روی بصره بمب انداخته اند. در بغداد گزارشها از اصابت خمپاره به دفتر کار طارق الهاشمی معاون ریاست جمهوری در محدوده موسوم به دژ سبز حکایت دارد. بموجب همین گزارشها، آقای هاشمی امروز هنگامی که خمپاره ها شلیک میشد در دفتر کارش نبود، اما دو محافظ که در خارج از ساختمان بودند کشته شدند. ستیزه گران از روز یکشنبه تا کنون چندین بار به محدوده دژ سبز شلیک کرده اند. وزارت امورخارجه آمریکا از تمامی کارکنان سفارت که در این محله بشدت تحت محافظت قرار دارد خواسته است از ساختمان ها خارج نشوند. در این هفته دو آمریکائی در محله دژ سبز بر اثر اصابت راکت کشته شدند. مقامات عراقی در تلاش برای مهارکردن خشونت در بغداد، برای سه روز در این شهر مقررات منع عبور و مرور برقرار ساخته اند. براساس این مقررات که تا ساعت پنج صبح یکشنبه برقرار خواهد بود هیچ عابر و یا وسیله نقلیه ای غیر مجاز نباید در خیابان ها باشد. در تهران، آیت الله احمد جنتی، در خطبه نماز روز جمعه، از دولت عراق و شبه نظامیان شیعه خواست برای پایان دادن به خشونت مذاکره کنند. شبه نظامیان پیروان مقتد صدر روحانی افراطی شیعه عراقی هستند که برای پایان بخشیدن به خشونت خواستار چاره جوئی سیاسی شده است. پارلمان عراق نیز امروز در جستجوی راه حلی برای پایان دادن به خشونت جلسه ای فوق العاده تشکیل داد.
مقتدی صدر خواستار پیدا شدن یک راه حل سیاسی برای بحران عراق شد
مقتدی صدرمقتدی صدر روحانی افراطی اهل تشیع در عراق خواستار پیدا شدن یک راه حل سیاسی برای بحران عراق شد که نبرد شدیدی را میان پیروان خود و نیروهای دولتی در بغداد و در جنوب عراق به دنبال آورده است. آقای صدر دربیانیه ای که روزپنجشنبه درشهرنجف منتشرگردید اعلام کرد خواستارآن است که عموم مردم راه حل های سیاسی وتظاهرات مسالمت آمیز را پیگیری کنند ونگذارند که خون شهروندان عراق برزمین ریخته شود. با این حال نوری المالکی نخست وزیرعراق عهد کرد که بدون هیچ گونه مذاکره ویا عقب نشینی، تهاجم نظامی به شهربصره را " تا به آخر" ادامه دهد. اندکی پس ازاین اظهارات، مقامات عراق برای مهار زد وخورهای خشونت آمیزمیان طرفین که تاکنون بیش از صد نفر را ازپای درآورده است، مقررات منع رفت وآمد را به مدت سه روز دربغداد به مورد اجرا گذاردند. طبق این مقررات که تا ساعت پنج بامداد روز یکشنبه ادامه خواهد داشت، وسایل نقلیه غیرمجاز ومردم حق تردد درخیابان ها را ندارند.
کوبا استفاده از تلفن های موبایل را برای مردم عادی آن کشور مجاز شناخت
رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا منع استفاده از تلفن های همراه را ، که وسیله ای اشرافی برای خارجیان و مقامات ارشد دولتی شناخته میشود، لغو کرده است. شرکت دولتی مخابرات کوبا امروز اعلام کرد که مردم عادی نیز ظرف چند روز آینده قادر خواهند بود از تلفن های موبایل استفاده کنند. کوبائی ها از فوریه گذشته که رائول کاسترو بجای برادرش فیدل مقام ریاست جمهوری را بعهده گرفت، در انتظار دسترسی به تلفن های دستی بودند. اما بنظر میرسد هزینه استفاده از این سرویس برای بسیاری از مردم گران تر از حد تحمل باشد. مقامات گفته اند پولی که بابت حق اشتراک و مکالمه از مشترکین گرفته میشود صرف توسعه و تکمیل شبکه مخابراتی کشور خواهد شد.
تهران میگوید دولت های اروپائی باید نمایش فیلم هلندی فتنه را متوقف کنند
وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید دولت های اروپائی باید برای متوقف ساختن نمایش فیلمی از یک قانونگذار دست راستی هلندی اقدام کنند، که گفته است قرآن تحریک کننده خشونت است. محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امورخارجه این فیلم را ضد اسلامی و ضد فرهنگی توصیف کرد. گریت وایلدرز، سازنده فیلم، روز پنجشنبه در واکنش به امتناع تلویزیون هلند از نمایش فیلم، آن را روی سایت حزب سیاسی خود گذاشت. این فیلم که فتنه نام دارد تصاویری از حملات تروریستی، از جمله حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ???? به آمریکا را همراه با نقل آیاتی از قرآن نشان میدهد. وایلدرز میگوید یکی از نقطه نظرهای اصلی وی در ساختن این فیلم اعتقاد او به خطرات ناشی از افزایش مهاجرت مسلمانان علیه ارزش های دمکراتیک در هلند و بقیه اروپاست. یان پیتر بالکننده نخست وزیر هلند میگوید این فیلم جز توهین نتیجه ای دیگر ندارد، و ایده سازنده آن در باره مساوی بودن اسلام با خشونت را رد کرده است. اندونزی نیز فیلم را تقبیح و محکوم کرده است. سه سال پیش مسلمانان در اغلب نقاط جهان در واکنش به تجدید چاپ کاریکاتورهائی از پیامبر اسلام در روزنامه های دانمارکی، اعتراض هائی علیه دانمارک انجام دادند. کورت وسترگارد کاریکاتوریست دانمارکی میگوید به استناد قانون حفظ حقوق مولف و مصنف در نظر دارد علیه وایلدرز که کاریکاتورها را در فیلم خود آورده است اقدام قضائی انجام دهد. این کاریکاتورها، پیامبر اسلام را با با عمامه ای به شکل بمب نشان میدهد.
معترضین به نمایش فیلم هلندی فتنه از دولت پاکستان خواستار قطع رابطه با هلند شدند
در پاکستان دهها مسلمان خشمگین در شهر جنوبی کراچی امروز، جمعه، علیه نمایش یک فیلم ضد اسلامی ساخته یک قانون گذار هلندی تضاهرات و اعتراض کردند. اعضای حزب تندروی جماعت اسلامی با سردادن شعار مرگ برای فیلم ساز از دولت پاکستان خواستند مناسبات دیپلماتیک با هلند را قطع کند. این فیلم که فتنه نام دارد توسط گریت وایلدرز قانون گذار هلندی ساخته شده و حاوی تصاویری از حملات تروریستی حین نقل آیاتی از قرآن است. دولت پاکستان امروز با احضار سفیر هلند یادداشت اعتراض شدیدی به وی تسلیم کرد. پاکستان این فیلم را توهین آمیز شناخته است. پاکستان و افغانستان در هفته های اخیر با توجه به پیش بینی های حاکی از به نمایش درآمدن فیلم فتنه، و در واکنش به چاپ مجدد کاریکاتور های پیامبر اسلام در روزنامه های دانمارکی، صحنه تظاهرات اعتراضی علیه هلند و دانمارک بوده است
یک وزیراسرائیلی از تلاش برای احیای مذاکرات صلح با سوریه خبرمیدهد
یک وزیر کابینه اسرائیل تائید کرده است که اسرائیل سعی میکند مذاکرات معوق مانده صلح با سوریه را احیا کند. بنجامین بن الیزر امروز، جمعه، به رادیوی اسرائیل گفت دولت برای آوردن سوریه به سر میز مذاکره هر گونه تلاشی را انجام میدهد. وی گفت اسرائیل میداند که در هر معامله صلحی با سوریه، باید از بلندیهای جولان صرفنظر کند. اسرائیل این بلندیهای استراتژیک را در جنگ شش روزه سال ???? از سوریه تصرف کرد اهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه تلویحا مذاکراتی سری با سوریه را ممکن دانسته بود. آقای اولمرت گفت برای صلح با سوریه آماده است. وی همچنین گفت حاضر است برای مذاکره با اسرائیل باب مذاکراتی سری را بازکند و افزود دو طرف مجبور نیستند برای مذاکره یکدیگر را ببینند. مذاکرات اسرائیل و سوریه برای صلح در سال ???? بر سر اختلاف در باره خروج اسرائیل از بلندیهای جولان متوقف شد. مناسبات دو کشور از آن پس با تشنج همراه بوده است. سوریه از گروههای ستیزه گر فلسطینی حماس و حزب الله مستقر در لبنان جانبداری میکند. آمریکا خواستار آن است که سوریه به حمایت از عوامل افراطی در لبنان و عراق پایان بدهد. کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه آمریکا قرار است در تلاش برای پیشبرد روند صلح میان اسرائیل و فلسطینیان روز شنبه وارد اورشلیم شود. واشنگتن خواستار و حامی مذاکرات اسرائیل و فلسطینیان با هدف رسیدن به توافق صلح تا پایان سال جاری است.