به گزارش نکات پرس به نقل از رجانیوز، سخنان روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی درباره ارز و اینکه قیمت دلار در بازار بیش از این نباید کاهش پیدا کند، یکی از سوژههای اصلی خبری در میان رسانههای مختلف بود .
ولی الله سیف در پایان جلسه صبحانه کاری با اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در جمع خبرنگاران افزود: اگر قیمت ارز بیش از این کاهش یابد به صلاح نیست و بعید است بیش از این کاهش یابد.
پس از انتشار این مطلب از سوی سیف، رسانههای مختلف به انتشار همراه با تعجب آن پرداختند و این اظهارنظر رئیس بانک مرکزی را سبب افزایش مجدد قیمت دلار در بازار دانستند اما در این میان، سایت "الف" در موضعی عجیب، ضمن دفاع از اظهارات سیف، بر لزوم باقی ماندن قیما دلار در حدود 3000 تومان تاکید کرد.
سایت نزدیک به احمد توکلی در این زمینه نوشت: "استدلال آقای سیف در مورد عدم کاهش قیمت دلار، کاملا منطقی و اقتصادی است. اولین آسیبی که کاهش بیش از حد قیمت ارز خارجی به اقتصاد وارد میکند، کاهش شدید صادرات کشور است. باید توجه داشت که اقتصاد ما هماکنون تورم نزدیک به 50 درصدی را تجربه میکند و قیمت تمام شده کالای تولید داخلی بالاست. اگر قیمت ارز خارجی نیز کاهش پیدا کند، عملا صادرات متوقف می شود و این آسیب جدی به تولید ملی، اشتغال، رشد اقتصادی و صادرات کشور وارد می شود."
این رویکرد سایت الف از آنجایی عجیب به نظر میرسد که این سایت و شخص آقای توکلی در زمان بالا رفتن قیمت دلار در زمان دولت دهم، سردمدار حمله و تهاجم به احمدینژاد بودند و او را بابت اینکه با افزایش قیمت ارز زمینه را برای کاهش ارزش پول ملی فراهم کرده، حسابی مینواختند.
آنچه در ادامه میآید، بخشی از مطالب پرتعداد سایت احمد توکلی علیه دولت دهم به دلیل بالا رفتن قیمت ارز است؛ مطالبی که اکنون در یک چرخش 180 درجه ناگهانی، به حمایت از بالا نگهداشتن قیمت دلار تبدیل شده است:
افزایش نرخ ارز واقعیت دیگری را آشکار ساخت و آن هم این بود که ارزش پول ملی تا میزان یکسوم کاهش پیداکرد و محمود قنادان، عضو انجمن اقتصاددانان ایران در اینباره گفت که درحدود چهار دهه گذشته بیش از 99 درصد از ارزش پول ملی کاسته شده است.
http://alef.ir/vdcjaxeviuqehmz.fsfu.html?194675
تک نرخی شدن ارز به شدت تورم زاست. 3میلیارد دلار هزینه واردات گندم در سال جاری است که با دلار 1226تومان تامین میشود، اگر ارز گندم به نرخ بازار تبدیل شود، هر خانواده شهری در سال باید 814هزار تومان بابت نان بیشتر پرداخت کند، این غیر ممکن است، نمایندهای که بر تک نرخی شدن ارز در خصوص نان صحبت کرد، در واقع بیان داشت که که هر خانواده یک ماه از حقوق خود را در سال برای نان پرداخت کند، تک نرخی شدن ارز در مورد نان یعنی این، و این حرف سنگینی از طرف نمایندگان مردم است.
http://www.alef.ir/vdcfxvdymw6deya.igiw.html?176103
کاملاً مشخص است که قیمتهای پیشین و کنونی ارز هنوز دولت را راضی نکرده که این بار زمزمه بحث تک نرخی کردن آن را پیش کشیده اند که مطمئناً ترفند جدید دیگری است تا مجدداً مبلغ ناچیز دیگری را بر نرخ ارز مبادلاتی اضافه و نرخ جدیدی را با نامی جدید اعلام نمایند تا شاید بخش دیگری از کسری بودجه و ریال مورد نیاز دولت از این طریق جبران شود. بحث اصلی اینجاست که رشد و توسعه اقتصاد ایران و رفع مشکلات موجود در گرو تدابیر دیگری است نه افزایش پلکانی نرخ ارز، زیرا چنانچه نرخ ارز به 5000تومان افزایش پیدا کند باز هم هیچ مشکلی از نابسامانی های اقتصادی کشور حل نخواهد شد بجزء افزایش نرخ تورم و بی ثباتی بازار ارمغان دیگری در پی نخواهد داشت.
http://alef.ir/vdcjimevtuqeohz.fsfu.html?186953
افزایش شتابنده نرخ ارزی طی دو ماه آذر و دی 1390 ارزش پول ملی را به شدت کاهش داد. نرخ ارز از 1320 تومان برای هر دلار در 30 آبان، در 4 بهمن 90 به 2050 تومان رسید؛ یعنی طی حدود دو ماه، ارزش پول ملی 55 درصد کاهش یافت. مهمتر از افزایش قیمت ارز، نوسانات شدید آن و آثار مخربش بر تولید و توزیع درآمد ملی است. از 4 بهمن 90 تا 24 اردیبهشت 91 هر دلار از 2050 به 1577 تومان و از آن تاریخ تا 30 شهریور به 2442 تومان تغییر قیمت داد، یعنی پس از آن سقوط ارزش 55 درصدی اولیه، 23 درصد تقویت پول ملی را شاهد بودیم، بعد مجددا 55 درصد دیگر کاهش ارزش پول ملی.
http://www.alef.ir/vdci3qazrt1aqy2.cbct.html?166792
«احمد توکلی» در جلسه اقتصاددانان به بررسی التهاب بازار ارز کشور از آبان سال گذشته تا 8 مهر سال جاری پرداخت و گفت: «در یک دوره دو ماهه آذر و دی سال گذشته ارزش پول ملی 55درصد کاهش یافت و بهطور کلی طی 10 ماه از ابتدای آذر سال گذشته تا 8 مهر سال جاری ارزش پول ملی 113درصد کاهش یافت. در دوره یک ماهه از 8 شهریور تا 8 مهرماه سال جاری صعودی بودن نرخ ارز کاملاً آشکار بود، بهطوری که 8 مهرماه به 2850تومان و در مهر به 3500 تومان رسید.»
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/13712
دو نمونه از معضلات بزرگ اقتصادی که نظام جمهوری اسلامی با آن روبرو است تورم در سطح بالای قیمت ها و افت دراز مدت و پایدار ارزش پول ملی است.
http://www.alef.ir/vdchvmnzv23nqqd.tft2.html?175700
اکنون این سوال بزرگ از گردانندگان این سایت و مدیر ارشد آن یعنی دکتر توکلی باقیست که بالاخره افزایش قیمت دلار برای اقتصاد ایران خوب است یا بد؟ یا اینکه برای دولت احمدینژاد بد است ولی برای دولت روحانی خوب است؟
نکات پرس